В Одесі поліція звільнила двох заручниць фінустанови. Терорист вимагав мільйон доларів і вертоліт

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:
В Одесі поліція звільнила двох заручниць фінустанови. Терорист вимагав мільйон доларів і вертоліт

Гіманов Олександр / УНІАН

У Суворовському районі Одеси правоохоронці звільнили двох заручниць фінансової установи, яких захопив у полон невідомий з ножем.

Про це повідомляє пресслужба ГУ Нацполіції в Одеській області.

Що сталося?

За даними поліції, інцидент стався близько 11:00 на вулиці Чорноморського Козацтва в одній з фінустанов міста, проте не уточнили, в якій саме. Згідно з онлайн-мапою, за адресою вул. Чорноморського Козацтва, 3—5 розташована фінансова компанія «Ваша Готівочка».

Спочатку правоохоронці повідомили про захоплення у полон однієї співробітниці, згодом стало відомо про двох заручниць.

На місце події прибули керівництво обласної поліції, слідчо-оперативна група та патрульні, які проводили перемовини зі зловмисником.

У місті оголосили спецоперацію «Грім».

Гіманов Олександр / УНІАН

Мер Одеси Геннадій Труханов, який брав участь у переговорах, запропонував випустити заручницю в обмін на себе.

За даними місцевого видання «Думская», зловмисник вимагав від правоохоронців мільйон доларів і вертоліт.

«Невідомий зайшов, закрив двері, приставив до горла однієї з двох співробітниць ніж. Спрацювала тривожна кнопка. Терорист вимагав один мільйон доларів і вертоліт. Під час переговорів зловмисник погодився знизити претензії до 100 тисяч доларів», — пише видання.

Станом на 14:10 пресслужба місцевої поліції оголосила про завершення спецоперації. «Поліцейські звільнили двох працівниць фінустанови. Їх каретою швидкої допомоги доправлено до медичного закладу», — повідомили в поліції.

Зі зловмисником 1994 року народження наразі працюють правоохоронці. Його дії кваліфікували за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) та ч. 3 ст. 187 (розбій).