Будинок адвоката Савченко і Мангера обікрали. Він у цей момент спав

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У ніч на 7 червня в Ірпені обікрали будинок адвоката голови Херсонської облради Владислава Мангера і народного депутата Надії Савченко Олександра Шадріна. У цей момент сам чоловік спокійно спав, як згодом повідомив він на своїй сторінці в Facebook.

«Приблизно о 3:45 ночі залізли в будинок в Ірпені, винесли 2 сумки з технікою і документами. Громадяни злодії, прохання повернути. За іншими епізодами зроблю знижку!» — зазначив він.

Також Шадрін уточнив, що в цей момент він був удома — спав. Серед вкраденого — депутатський запит про стан розслідування кримінальної справи з реєстраційним номером у журналі ЄО 15 792, рішення Конституційного суду України та електронні матеріали справи.

Водночас правозахисник Олексій Шевчук розповів, що інцидент повʼязують зі справою Владислава Мангера.

«Ми пов’язуємо ці обставини ймовірно зі справою пана Мангера, оскільки саме там нам обіцяли провокації зі сторони Служби безпеки та Генеральної прокуратури. Окрім того, можливий варіант активної позиції Олександра і в інших справах, зокрема Харківських терористів (там теж Служба безпеки працює)», — зазначив він.

У звʼязку зі зламом Шевчук заявив, що найближчим часом буде подано заяву в правоохоронні органи з вимогою надати Олександру охорону.

  • Конституційний суд визнав неконституційним положення ч. 5 ст. 176 (Загальні положення про запобіжні заходи) Кримінального процесуального кодексу, в якому йдеться, що стосовно підозрюваних за статтею про тероризм не можна застосувати більш мʼякий запобіжний захід, крім утримання під вартою. Вони розглядали скаргу, яку, серед інших, подала депутат Надія Савченко.
  • Шевченківський районний суд міста Києва зобовʼязав Службу безпеки надати інформацію про результати негласних слідчих дій Владиславу Мангеру, якого підозрюють у причетності до вбивства херсонської активістки, в. о. керуючого справами виконкому Херсонської міськради Катерини Гандзюк.