Парубій: Кузьмін звернувся до ЦВК з вимогою зняти мене з виборів

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Парубій: Кузьмін звернувся до ЦВК з вимогою зняти мене з виборів

Мусієнко Владислав / POOL / УНІАН

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що колишній перший заступник генпрокурора часів Януковича Ренат Кузьмін звернувся до Центральної виборчої комісії з вимогою зняти його кандидатуру від «Європейської солідарності» на виборах до парламенту, які пройдуть 21 липня.

Про це він заявив на підсумковій пресконференції.

«Він подав скаргу зняти мене з виборів, бо, на його думку, я, використовуючи службове становище, намагався зняти його з реєстрації, коли зачитував депутатський запит з трибуни Верховної Ради. Він вважає, що були спроби вплинути на виборчий процес», — сказав Парубій і додав, що це звернення не має юридичної перспективи.

Він також зазначив, що чекає від ЦВК розгляду кандидатури самого Кузьміна.

  • Раніше Парубій звернувся з трибуни Ради до Держприкордонслужби, Генпрокуратури та СБУ з проханням надати дані про проживання Кузьміна на території України протягом останніх 5 років. Це давало підставу скасувати його реєстрацію на виборах.
  • Пізніше в ГПУ заявили, що Кузьміна «тишком» зареєстрували, поки проти нього розслідується кримінальна справа за низку тяжких злочинів. При цьому зазначалося, що Кузьмін перебуває в розшуку.