Стрільба у Княжичах: організатор трагічної спецоперації став заступником начальника поліції Києва

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Стрільба у Княжичах: організатор трагічної спецоперації став заступником начальника поліції Києва

Пресслужба КМДА

Один з організаторів поліцейської спецоперації в селищі Княжичі (Київська область), яка закінчилася перестрілкою між правоохоронцями і смертю пʼяти поліцейських, полковник Герман Приступа 18 травня став заступником начальника кримінальної поліції Києва.

Про це повідомляють журналісти «Слідство.Інфо».

За даними журналістів, Герман Приступа особисто розробляв план операції із затримання злочинців, а його підпис стоїть на плані завдання. Вказується, що Приступа за день до проведення операції особисто приїжджав разом з ексначальником карного розшуку ГУ Нацполіції в Києві Леонідом Курятой, який зараз перебуває під слідством, у Княжичі, щоб умовити одного з бізнесменів надати будинок для засідки.

Після трагічних подій щодо Приступи провели тільки внутрішнє розслідування, в результаті якого йому оголосили «неповну службову відповідність». Це можна розуміти як низьку особисту дисциплінованість.

Сам Приступа підтвердив журналістам, що був призначений у травні на посаду.

  • У ніч на 4 грудня 2016 року в Київській області, у селищі Княжичі під час спецоперації із затримання банди грабіжників між правоохоронцями сталася стрілянина — працівники карного розшуку разом із спецпідрозділом КОРД планували затримати зловмисників в одному з приватних будинків, коли через спрацювання сигналізації приїхала поліція охорони. Один з працівників охорони застрелив бійця КОРДу, після чого при вогні у відповідь були вбиті по двоє службовців з оперативного й охоронного підрозділів.
  • 10 квітня Генеральна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно пʼятьох співробітників Нацполіції, які в грудні 2016 року організували та відкрили стрілянину в селі Княжичі.