В Одесі невідомі замінували Морвокзал. Вимагають допустити Клюєва та Шарія на вибори

Дата:

В Одесі невідомий надіслав лист з повідомленням про «замінування» до адміністрації Одеського морського порту. Автор загрожує о 14:00 підірвати Морський вокзал і причали в Одесі. Про це у Facebook повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

«Отримали «вимоги» заборонити кораблям НАТО заходити в акваторію Одеського порту і відновити реєстрацію товаришів Клюєва та Шарія на виборах. Інакше обіцяють підірвати Морський вокзал і причали в Одесі. Ні, це не місцеві божевільні. Це чітка політика Москви із залякування, блокади та терору», — написав міністр.

Лист надіслано з електронної адреси [email protected]. ProtonMail — поштовий сервіс із наскрізним шифруванням, створений у 2013 році співробітниками Європейської організації з ядерних досліджень (ЦЕРН). Поштові сервери та штаб-квартира розташовані у Швейцарії. Цей поштовий сервіс вважається одним з найзахищеніших у світі.

  • 3 липня Центральна виборча комісія скасувала рішення про реєстрацію колишнього глави Адміністрації президента Віктора Януковича Андрія Клюєва та відеоблогера Анатолія Шарія кандидатами в депутати Верховної Ради.
  • Після частих повідомлень про мінування в МВС змінили алгоритм реагування, і тепер керівник відділення поліції на місці буде вирішувати, чи евакуювати людей після отриманого повідомлення про небезпеку. Раніше евакуація була обовʼязковою в усіх випадках.