Делегація ПАРЄ зі спостереження за підготовкою до виборів достроково покинула Україну

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Делегація Парламентської Асамблеї Ради Європи зі спостереження за підготовкою до виборів Верховної Ради достроково покинула Україну, повідомляє пресслужба організації.

«Передвиборча делегація вирішила достроково припинити свою діяльність», — йдеться в повідомленні. Відзначається, що делегація ПАРЄ зустрілася з лідерами та представниками партій, які беруть участь у виборах, представниками громадянського суспільства та ЗМІ, командою спостерігачів ОБСЄ і дипломатами. «Інші зустрічі скасовані», — підкреслюється в повідомленні.

До складу місії ПАРЄ входили виконуючий обовʼязки голови делегації Март ван де Вен (Нідерланди), парламентарії Александр Поцей (Польща), Марко Ніколіні (Сан-Марино), Нагіф Хамзаєв (Азербайджан).

Президент ПАРЄ Ліліан Морі Паскʼє висловила жаль з приводу рішення спікера Верховної Ради Андрія Парубія скасувати запрошення для спостерігачів ПАРЄ на вибори парламенту.

«Я мушу підкреслити, що Україна як член Ради Європи перебуває під моніторинговим спостереженням Асамблеї і зобовʼязана запрошувати Асамблею для спостереження за президентськими і парламентськими виборами», — заявила Паскʼє.

  • 26 червня у ПАРЄ ухвалили резолюцію про відновлення повноважень делегації Росії. Делегації семи країн в ПАРЄ покинули засідання на знак протесту.