«Все не так однозначно». У партії «Слуга народу» підтвердили російське громадянство кандидата Михайла Соколова

Дата:
«Все не так однозначно». У партії «Слуга народу» підтвердили російське громадянство кандидата Михайла Соколова

Михайло Соколов

Олександр Синиця / УНІАН

Рішення щодо остаточного «очищення» списку кандидатів у депутати буде прийматися на зʼїзді партії «Слуга народу» 6 липня. Про це заявив голова політсили Дмитро Разумков.

Він також підтвердив інформацію про російське громадянство одного з кандидатів у депутати, номера 99 у списку «Слуги народу», Михайла Соколова.

«Те, що ця проблема є, ми знаємо і цим займаємося. Там все не так однозначно... Остаточне рішення щодо Соколова буде прийнято на зʼїзді партії «Слуга народу». Очищення списку буде проводити зʼїзд», — заявив Разумков.

Він додав, що це буде «третій етап зʼїзду, де будуть затверджені результати постпраймеріз».

Про що мова?

Журналіст Сергій Іванов повідомив, що у виборчому списку «Слуги народу» балотується громадянин Росії, виконавчий партнер російської лобістської компанії Kesarev Consulting Михайло Соколов.

«Перевірити цю інформацію можна дуже просто і дуже швидко, адже існують офіційні російські ресурси, які стверджують, що паспорт громадянина РФ Соколова Михайла Юрійовича 4001 № 873592 на сьогодні є чинним», — написав Іванов.

На сайті Центральної виборчої комісії Соколов вказаний під № 99. Зазначено, що він народився 23 травня 1976 року, громадянин України, протягом останніх пʼяти років проживає на території України, освіта вища, виконавчий партнер ТОВ «Кесарів Консалтинг», безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня.

  • 13 червня партія «Слуга народу» опублікувала список з двох сотень людей, з якими піде на парламентські вибори.
  • «Слуга народу» запустила онлайн-сервіс, за допомогою якого можна спілкуватися з кандидатами в депутати в різних округах. Щоб скористатися послугою, потрібно зареєструватися на сайті. Після цього користувач може вибрати свій округ і залишити заявку для кандидата від «Слуги народу», який на ньому балотується.