Вночі: Київ на день відмовляється від поліетилену, WADA підозрює російських спортсменів у допінгових порушеннях, а у США помер 105-річний аніматор Disney

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Київ на один день відмовляється від поліетилену

Низка магазинів, аптек та громадських організацій 3 липня відмовляться від використання поліетилену та одноразового пластику. Усього про це заявили понад 100 установ.

Акцію «День без поліетилену» ініціювали в КМДА. Там закликають долучатися до неї не тільки організації, але й споживачів.

У США помер один із творців мультфільмів «Дамбо» і «Фантазія»

105-річний аніматор Мілтон Квон, який працював на кіностудію Disney, помер у США. Про це повідомляє The Hollywood Reporter із посиланням на сина чоловіка, художника Майка Квона.

Аніматор помер з природних причин у місті Торранс, Каліфорнія. Він був одним із останніх живих художників, які працювали на Disney в її так звану золоту еру (1937 — 1970 роки). За словами Квона-молодшого, його батько «продовжував малювати до самої смерті».

Свого часу Квон працював над мультфільмами Disney «Фантазія» (Fantasia, 1940) і «Дамбо» (Dumbo, 1941). Крім того, він був актором і знявся в декількох фільмах і телевізійних серіалах, у тому числі в бойовику «Швидкість» і «Могутніх рейнджерах».

WADA запідозрило російських спортсменів у допінгових порушеннях

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) підозрює 298 російських спортсменів у порушенні антидопінгових правил. Про це повідомляє ВВС із посиланням на пресслужбу організації.

Такого висновку у WADA дійшли після того, як перевірили дані з 2 262 проб із лабораторії РУСАДА. З них 578 зразків, узятих у 298 спортсменів, стали пріоритетними для розслідування.

Агентство вже надіслало дані про 43 спортсмени міжнародним спортивним федераціям.

У Молдові арештували активи олігарха Плахотнюка

У Молдові наклали арешт на будівлі, зареєстровані на компанію Finpar Invest, підконтрольну колишньому лідеру Демократичної партії Володимиру Плахотнюку. Це сталося в межах розслідування справи про виведення коштів із банківської системи Молдови, повідомляє Newsmaker.

Серед заарештованого майна — готель Nobil і приміщення телеканалів Prime, Publika, Canal 2 і Canal 3.

У 2015 році в Молдові стало відомо, що з трьох банків (Banca de Economii, Banca Sociala і Unibank), які контролювали майже половину ринку банківських послуг, було незаконно виведено за кордон близько $1 млрд.