В Україну прилетіли спостерігачі ПАРЄ. Лист про відкликання запрошення поки не підписаний

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Спостерігачі Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) прибули в Україну для оцінки перебігу кампанії перед парламентськими виборами 21 липня. У країні вони планують пробути до 3 липня.

Про це «Укрінформу» розповів голова постійної делегації України в ПАРЄ, народний депутат Володимир Арʼєв.

«Очікується, що сьогодні голова Верховної Ради [Андрій Парубій] підпише лист про відкликання запрошення на дострокові парламентські вибори в Україні для делегації ПАРЄ. Поки ж це запрошення в силі, і вони прилетіли, бо лише вчора було відповідне рішення Комітету у закордонних справах з відповідною рекомендацією голові ВР. Але я думаю, що сьогодні він цей лист підпише», — сказав він.

Спостерігачі повинні провести зустрічі з президентом, представниками Міністерства закордонних справ, а також з головою Центральної виборчої комісії Тетяною Сліпачук. Зустрічі поки теж не скасовані.

Арʼєв зазначив, що українська делегація в ПАРЄ не буде зустрічатися з представниками Асамблеї. «Я скасував цю зустріч, оскільки не бачу в ній сенсу після того, що сталося в ПАРЄ. Хоча там були й ті, хто не голосував за ці рішення, але тут уже питання не особистого, а професійного ставлення», — додав він.