Іванка Трамп і саміт G20: президента США звинуватили в «дипломатичному кумівстві»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:
Іванка Трамп і саміт G20: президента США звинуватили в «дипломатичному кумівстві»

Bernd von Jutrczenka / picture alliance via Getty Images

Представники Конгресу США від демократів та американські журналісти звинуватили президента Дональда Трампа в «дипломатичному кумівстві». Причиною стала участь його дочки Іванки Трамп в саміті G20 в Японії, а також в переговорах з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином.

Як пише The Guardian, на саміті «Великої двадцятки» дочка глави США «втручалася» в розмови європейських лідерів і дуже незграбно намагалася підтримати бесіду.

На офіційному сайті Білого дому Іванка вказана як «радник президента», яка приділяє особливу увагу «утворенню і розширенню економічних прав, а також можливостей жінок і їхніх сімей».

Проте багато хто відзначає, що дочці голови США «не завадила б кваліфікація дипломата», якщо вона і далі планує брати участь у зустрічах з лідерами країн. Журналісти критикують Трампа за те, що Іванка може негативно вплинути на дипломатію США.

Журналіст Пархам Гобаді опублікував відео, яке було оприлюднене урядом Франції. На ньому видно, як Іванка бере участь у бесіді з президентом Франції Еммануелем Макроном, премʼєр-міністром Великої Британії Терезою Мей, премʼєр-міністром Канади Джастіном Трюдо і главою Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.

У соцмережах відео набрало понад 9 млн переглядів. За нерозбірливу бесіду дочку Трампа досить сильно розкритикували.

The Guardian також зазначає, що Іванка Трамп разом з батьком символічно зайшла на територію Північної Кореї під час переговорів у демілітаризованій зоні. Дочка глави США описала цю подію як «сюрреалістичну».