Суд у Лондоні почав розгляд справи дружини еміра Дубаю, яка втекла від нього до Лондона. Вона вимагає розлучення, а він хоче повернути її додому

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Суд у Лондоні почав розгляд справи дружини еміра Дубаю, яка втекла від нього до Лондона. Вона вимагає розлучення, а він хоче повернути її додому

Mark Cuthbert / UK Press via Getty Images

У Великій Британії розпочався судовий процес між двома найвідомішими королівськими представниками Близького Сходу — принцесою Хаєю бін аль-Хусейн та її чоловіком, премʼєр-міністром і віцепрезидентом Обʼєднаних Арабських Еміратів, еміром Дубаю Мухаммедом бін Рашид аль-Мактумом.

Про це повідомляє The Guardian.

Принцеса Хая бін аль-Хусейн просить розлучення зі своїм чоловіком після того, як втекла від нього до Лондона. Він, зі свого боку, намагається повернути її додому та довести, що представники Великої Британії допомогли організувати її втечу.

У посольстві ОАЕ повідомили, що принцеса, ймовірно, спочатку втекла з Дубаю до Німеччини або одразу до Британії.

Принцеса Хая володіє будинком за 85 млн фунтів стерлінгів біля Кенсінгтонського палацу в Лондоні. Ймовірно, вона втекла зі своїми дітьми 7 та 11 років, а також із $40 млн.

Принцеса Хая отримала освіту в приватних школах Великої Британії, вивчала філософію, політику й економіку в Оксфордському університеті. Вона працювала в Міжнародному олімпійському комітеті та була послом доброї волі для світової продовольчої програми ООН. Вона вийшла заміж за мільярдера Мухаммеда бін Рашид аль-Мактума у 2004 році та стала його шостою дружиною.

  • Дочка правителя Дубаю Латіфа аль-Мактум після другої спроби втечі з Обʼєднаних Арабських Еміратів проходить психіатричне лікування. У принцеси «серйозна медична ситуація», вона отримувала «психіатричну допомогу».
  • Незадовго до втечі вона записала відео, у якому звинуватила свого батька — правителя Дубаю і премʼєр-міністра Обʼєднаних Арабських Еміратів Мухаммеда аль-Мактума — в організації та покриванні безлічі вбивств. Вона розповіла, що для її батька важлива лише репутація, а сама вона живе «як у рабстві».
  • Першу втечу принцеса здійснила у 2002 році. Її затримали на кордоні та доставили, за її словами, у вʼязницю. Вона розповіла, що її тримали в темряві, били та не давали одягу. «Охоронці сказали, що батько наказав бити мене до смерті», — заявила Латіфа. На волю вона вийшла через три роки і чотири місяці.