Генпрокуратура повідомила очільнику «ЛНР» Пасічнику про нову підозру

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Ватажку терористичної організації «ЛНР» Леоніду Пасічнику повідомлено про нову підозру. Про це написала у Facebook прессекретар генерального прокурора Лариса Сарган.

Його підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 109 — дії, вчиненні з метою насильницької зміни та повалення конституційного ладу, а також захоплення державної влади, ч. 2 ст. 110 — посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, а також ч. 1 ст. 258-3 ККУ — керівництво терористичною організацією.

«Перебуваючи на посаді ватажка терористів, підозрюваний самостійно вчиняє дії та бере участь у прийнятті колегіальних рішень, спрямованих на функціонування системи так званих органів влади «ЛНР» та діяльності так званої «народної міліції ЛНР», вчиняє дії на підтримку режиму окупації частини Луганської області Російською Федерацією, фактично очолює її окупаційну адміністрацію, створює умови для функціонування озброєних підрозділів терористичної організації «ЛНР», видає учасникам терористичної організації «ЛНР» накази, розпорядження, надає доручення, зокрема ті, які стосуються здійснення збройного опору задіяним у проведенні Операції об’єднаних сил (ООС) військовослужбовцям Збройних Сил України та іншим військовим підрозділам», — йдеться в повідомленні.

Сарган зазначила, що в період з 25 листопада 2017 року по теперішній час, «достовірно знаючи, що «ЛНР» діє всупереч Конституції України та нормативно-правовим актам України, Леонід Пасічник умисно вчиняє дії, направлені на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу та захоплення державної влади України, на зміну меж території та державного кордону, на порушення порядку, встановленого Конституцією, та керує терористичною організацією «ЛНР».