Cуд попросили зобовʼязати Мінрегіонбуд розробити новий порядок відключення квартир від опалення та гарячої води

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Окружний адміністративний суд Києва попросили зобовʼязати Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розробити новий порядок відключення квартир від централізованого опалення та гарячого водопостачання. Про це повідомляє пресслужба суду.

Позов надійшов від жителя Івано-Франківська. У ньому позивач посилається на пункт 7 шостого розділу закону про житлово-комунальні послуги, який набрав чинності 1 травня 2019 року. Згідно з цим пунктом, якщо не менш ніж половина багатоквартирного будинку відключена від централізованого опалення та постачання гарячої води, то власники квартир та нежитлових приміщень не зобов’язані, але мають право відключити від них своє помешкання та встановити систему індивідуального теплопостачання. Суд вирішує питання про відкриття провадження у справі.

  • З 1 травня набула чинності постанова Кабінету Міністрів, згідно з якою українці можуть отримати компенсацію за неякісні житлово-комунальні послуги.
  • З 1 січня поточного року Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) встановила нові тарифи на тепло. Ціни на опалення для населення зросли з 1 січня на 16—24% і склали від 1 173 до 1 431 грн/Гкал.