«Упівсили працювати не можу». Клімкін іде в «політичну відпустку»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Глава Міністерства закордонних справ Павло Клімкін заявив, що йде у «політичну відпустку».

Відповідне відеозвернення він опублікував на своєму Facebook.

«Незалежно від того, яке рішення і коли прийме Рада щодо моєї відставки, я прийняв рішення піти у відпустку. Вважаю, що це буде чесно і правильно. Але не просто відпустку, а політичну відпустку, оскільки впівсили працювати не можу і саме зараз настав час будувати справжню політичну команду. Усім, кому не подобається сучасний політичний бардак, адресую заклик: приєднуйтесь», — сказав він.

Клімкін також нагадав про відповідь МЗС на ноту Росії щодо повернення полонених українських моряків та виконання рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права. Він заявив, що Росія готувала Україні «пастку», щоб зганьбити українських моряків.

Водночас президент Володимир Зеленський направив премʼєр-міністру Володимиру Гройсману лист із розгляду питання про притягнення Клімкіна до дисциплінарної відповідальності через те, що глава МЗС не поінформував президента про ноту Росії щодо моряків та рішення трибуналу.

Як ідеться на сайті глави держави, очільник Офісу президента Андрій Богдан заявив, що пропозиція РФ була неприйнятною, але в процесі переговорів сторони можуть знайти компроміс. Він додав, що Зеленський повторно направить у Раду подання про звільнення Клімкіна.