У Мадриді влаштували багатотисячний протест проти «брудних» авто

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:

Тисячі демонстрантів вийшли на вулиці Мадрида, щоб виступити проти рішення новообраного мера міста скасувати обмеження на в’їзд автомобілів, яке було ухвалене в рамках боротьби із забрудненням повітря.

Про це повідомляє BBC.

Зокрема, протест викликало рішення мерії призупинити заборону на в’їзд більшості бензинових і дизельних автомобілів до центру іспанської столиці.

Учасники акції скандували гасла, махали плакатами та прапорами, на деяких були написи «Я хочу вільно дихати!», «Стоп забрудненню Мадрида!»

  • Заборона на в’їзд більшості бензинових і дизельних автомобілів у центр Мадрида була введена у листопаді 2018 року. Обмеження були спрямовані на те, щоб правила у місті відповідали правилам Євросоюзу про якість повітря. Водіям, які порушували вимоги, виписували штрафи у розмірі 90 євро.
  • Міський голова Мадрида Хосе Луїс Мартінес-Алмейда, який обійняв посаду 15 червня, відмовився від цієї схеми, що спричинило масові протести. Нового мера підтримали інші партії, включно з центристами «Громадяни — Громадянська партія» і крайніми правими VOX.
  • Європейська комісія попередила Мадрид про запроваження санкцій, якщо повітря в місті буде надто забрудненим та не відповідатиме стандартам якості.