Беленюк, Хижняк і Верняєв вибороли ще три «золота» для України на Європейських іграх 2019

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:

Троє українських спортсменів виграли золоті медалі у завершальний день II Європейських ігор 2019, які проходять у Мінську (Білорусь).

Про це повідомляє ProsportUA.

Так, український борець греко-римського стилю Жан Беленюк став найкращим у ваговій категорії до 87 кг. У фінальній сутичці Беленюк вдруге за рік переміг азербайджанця Іслама Аббасова. Раніше борці зустрічалися у фіналі чемпіонату Європи. Фінальна сутичка завершилася перемогою українця з рахунком 3:1.

Ще одну золоту медаль сьогодні приніс Україні чемпіон світу і Європи з боксу Олександр Хижняк. У фінальному поєдинку вагової категорії до 75 кг боксер переміг італійця Сальваторе Кавальяро з рахунком 5:0.

Також «золото» для України виборов олімпійський чемпіон Олег Верняєв. Він посів перше місце у фіналі вправ на брусах з результатом 15,333 бала.

Отже, тепер в активі збірної України вже 14 золотих, 17 срібних, 18 бронзових медалей і третє місце в загальнокомандному заліку Європейських ігор 2019.

  • 21 червня у Мінську стартували ІІ Європейські ігри 2019. Учасниками континентального форуму чотириріччя стали понад 4 000 спортсменів із 50 країн, які розіграли 199 комплектів нагород у 15 видах спорту, а також ліцензії на Олімпійські ігри 2020 у Токіо (Японія). Змагання проходять на 12 аренах Мінська.
  • 22 червня дзюдоїст Георгій Зантарая вийшов до фіналу в категорії до 66 кг та гарантував Україні першу нагороду Європейських ігор 2019.
  • 22 червня українська дзюдоїстка Дар’я Білодід, яка виступала у ваговій категорії до 48 кг, у фіналі здобула перемогу над росіянкою Іриною Долговою (чинною чемпіонкою Європи), на II Європейських іграх.