Кандидат у депутати вирішив використати для піару спалені автобуси. Ним зацікавилася поліція

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Кандидат у народні депутати з метою піару вирішив розмістити плакати на спалених автобусах, які є речовими доказами. Поліція за цим фактом відкрила кримінальне провадження, повідомляє пресслужба правоохоронців у Facebook.

Так, у селі Бишів, у Макарівському районі (Київська область) пожежа знищила три автобуси. Їх залишили на зберігання власникам, щоб потім провести експертизу і слідчі дії. Наступного дня поліція провела огляд місця події і виявила, що два автобуси зникли.

Власники вирішили забрати їх без погодження з органом досудового розслідування, фактично віддавши їх в оренду кандидату в народні депутати. Той використовував їх у своїй виборчій кампанії, розмістивши на них напис: «До якої низості опустилися наші опоненти, щоб заради політичних ігор спалити в людей останнє — безкоштовні автобуси».

«Поліція розглядає різні версії таких незаконних дій. Насамперед, це негативно вплинуло на хід розслідування кримінального провадження, а саме неможливість проведення експертиз для встановлення причин пожежі», — стверджує поліція.

Окрім того, правоохоронці відкрили за даним фактом кримінальне провадження за фактом самоправства.