У Музеї історії Києва звернулися до Зеленського щодо переїзду Офісу президента в Український дім

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
У Музеї історії Києва звернулися до Зеленського щодо переїзду Офісу президента в Український дім

Синиця Олександр / УНІАН

Колектив і керівництво Музею звернулися до президента Володимира Зеленського з проханням вирішили питання з можливим переїздом Офісу президента до Українського дому. Відповідний лист-звернення оприлюднено у Facebook.

Зокрема, працівники музею кажуть, що саме на 4-му та 5-му поверхах «Українського дому» знаходяться фонди Музею історії міста Києва. Де нині знаходиться близько 300 тисяч одиниць зберігання музейного фонду України, у тому числі унікальні археологічні пам’ятки, реліквії міського самоврядування, живопис і графіка.

«Упродовж 15 років перебування в Українському домі колектив Музею історії міста Києва неодноразово звертався до вищого керівництва держави з проханням вирішити питання щодо надання чи спорудження будівлі для нашого Музею», — йдеться в заяві.

Музейники просять Зеленського сприяти у передачі Гостинного двору у комунальну власність Києва з подальшим пристосуванням будівлі під потреби Музею історії міста Києва. Якщо цього не зробити, то ці фонди будуть просто втрачені в разі переїзду Офісу президента до Українського дому.