ЗСУ вимагають від Держбюро розслідувань пояснити, де знаходяться вилучені під час обшуків бронежилети

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Головне управління розвитку та супроводу матеріального забезпечення Збройних сил закликало Державне бюро розслідувань пояснити, де вилучені під час обшуків напередодні бронежилети, та провести їхню експертизу, повідомляє, «Інтерфакс-Україна».

«Я звертаюся до Держбюро розслідувань з приводу негайного скликання комісії з представників бюро, Генпрокуратури, Нацполіції, наших представників ЗМІ. Розібратися, де вони опечатали бронежилети партії 2019 року і зробити звідти офіційну виїмку і здачу для проведення лабораторних випробувань на відстріл», — сказав журналістам начальник управління Дмитро Марченко на території військової частини в Києві, де проводився обшук на складах.

За його словами, Міністерству оборони невідомо, де саме правоохоронці вилучали бронежилети, бо на складах у Києві, де тривав обшук, потрібної правоохоронцям партії бронежилетів 2019 року не було.

  • Напередодні ДБР провела обшуки в ексрадника пʼятого президента Петра Порошенка Юрія Бірюкова (кандидат у депутати за списком «Європейської солідарності», № 32 в списку) у рмежах справи про закупівлю майна для ЗСУ за завищеними цінами.
  • За словами директора ДБР Романа Труби, слідчі провели близько 40 обшуків у посадових осіб Міноборони, працівників комерційних структур та в офісних приміщеннях у межах розслідування кримінального провадження про закупівлю для потреб армії.