Дворазовий чемпіон NBA Станіслав Медведенко балотується до парламенту

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
Дворазовий чемпіон NBA Станіслав Медведенко балотується до парламенту

Stephen Dunn / Getty Images

Екскапітан національної збірної з баскетболу та дворазовий чемпіон NBA Станіслав Медведенко балотується до Верховної Ради як самовисуванець.

Колишній баскетболіст американських клубів «Лос-Анджелес Лейкерс» та «Атланта Гокс» іде від одномандатного виборчого округу № 214 у Києві. Про це свідчить запис на сайті Центральної виборчої комісії.

  • Станіслав Медведенко більшу частину карʼєри провів у NBA, де виступав за «Лейкерс» та «Атланту». Грав на позиції важкого форварда. 2003—2004 став його найкращим сезоном в NBA. Медведенко двічі ставав чемпіоном Національної баскетбольної асоціації (2001, 2002).
  • Молодший брат голови політради «Опозиційна платформа — За життя» Віктора Медведчука балотується в народні депутати від цієї партії. Сергій Медведчук іде від округу № 105 у Луганській області.
  • Український футболіст, захисник клубу «Карпати» Артем Федецький буде балотуватися в окрузі № 118 у Львівській області від партії «Слуга народу». Його імʼя є в списках мажоритарників політсили, опублікованих у соцмережах.