Медведчук заявив про згоду лідерів «ЛДНР» звільнити чотирьох українських полонених. Хто вони?

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Лідери «ДНР» та «ЛНР» погодилися звільнити чотирьох українських полонених. Про це заявив лідер політради «Опозиційної платформи — За життя» Віктор Медведчук, пише російське агентство ТАСС.

«Дякуємо за цей односторонній крок. Це повинно послужити серйозним сигналом для нинішньої влади», — сказав Медведчук після зустрічі з лідерами бойовиків Денисом Пушиліним та Леонідом Пасічником у Мінську.

Як повідомив Пасічник, чотирьох осіб у пʼятницю передадуть у Мінську Медведчуку. Лідер «Опозиційної платформи — За життя» також звинуватив українську владу у небажанні домагатися обміну полоненими. «Позиція Києва не спрямована на обмін усіх установлених на всіх установлених. Зеленський не націлений на мирне врегулювання ситуації на Донбасі», — сказав він.

Кандидат у нардепи від «Опозиційної платформи» Вадим Рабінович на власній сторінці у Facebook опублікував прізвища українців, яких звільнять. Це:

  • Дмитро Великий — 30 років, військовослужбовець, потрапив у полон у вересні 2016 році. Засуджений за «терористичну діяльність» і перебуває у «колонії» в Макіївці;
  • Яків Веремейчик — 33 роки, потрапив у полон у травні 2018 року. Утримуваний Луганську;
  • Едуард Міхеєв — 55 років, затриманий «МГБ ЛНР» у жовтні 2017 року. Засуджений за «державну зраду». Утримувався у «Словʼяносербській виправній колонії»;
  • Максим Горяїнов — 34 роки, військовослужбовець 53 механізованої бригади, потрапив у полон у травні цього року.