Суди відмовили Парасюку, Онищенку та комуністам в реєстрації на вибори у парламент, а кандидатуру Бойка визнали законною

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Верховний суд і Шостий апеляційний адміністративний суд не задовольнили позови народного депутата Володимира Парасюка, Комуністичної партії України (КПУ), нардепа-втікача Олександра Онищенка у визнанні неправомірними відмов Центральної виборчої комісії у реєстрації на вибори у Верховну Раду, які пройдуть 21 липня.

Шостий апеляційний адміністративний суд відмовив КПУ на підставах того, що ЦВК керувалася чинним законом про заборону компартії в Україні. Також він повністю відмовив Парасюку.

Верховний суд відмовив Онищенку, оскільки той порушив вимоги закону про проживання в Україні протягом останніх пʼяти років, оскільки поїхав з країни в 2016 році.

У той же час, Шостий апеляційний адміністративний суд відхилив позов членкині партії «Опозиційний блок», яка вимагала зняти з реєстрації кандидатом у парламент одного із засновників партії «Опозиційна платформа — За життя» Юрія Бойка і визнати неправомірним рішення ЦВК.