Зеленський погодив порядок використання ЗСУ та інших сил оборони

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Президент Володимир Зеленський погодив документи, якими встановлено порядок задіяння ЗСУ та інших складників сил оборони.

Про це повідомляє пресслужба президента за підсумками заслуховування доповіді головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака.

Документи визначають стратегічні цілі, завдання, склад Збройних сил та інших сил оборони, їхні потреби в особовому складі, озброєнні та військовій техніці, матеріально-технічних засобах, фінансових та інших ресурсах, необхідних для виконання завдань.

Президент також наполягає на тому, щоб з 2020 року в Збройних силах має розпочатися впровадження стандартів і процедур НАТО, особливо в підготовці особового складу.

  • 140-й центр Сил спеціальних операцій Збройних сил України пройшов сертифікацію як підрозділ SOF (сил спеціальних операцій) НАТО, склавши іспити в Литві. Уперше в історії сертифікацію зміг пройти підзозділ країни, яка не є членом альянсу. Тепер український підрозділ має право бути залученим Силами швидкого реагування НАТО (NATO Response Force, NRF).
  • Більшість громадян України підтримують вступ до ЄС та НАТО. Серед респондентів переважає підтримка прозахідного вектора: 62% — за вступ України в Європейський союз (22% — проти), 53% — в НАТО (31% — проти).