Вночі: НАТО вперше сертифікувало український підрозділ, до Ради знову балотується Дарт Вейдер, а в Сан-Франциско заборонили електронні сигарети

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Український спецпідрозділ уперше пройшов сертифікацію НАТО

140-й центр Сил спеціальних операцій Збройних сил України пройшов сертифікацію як підрозділ SOF (сил спеціальних операцій) НАТО, склавши іспити в Литві. Уперше в історії сертифікацію зміг пройти підзозділ країни, яка не є членом альянсу.

Про це повідомило командування сил спецоперацій США в Європі.

Тепер український підрозділ має право залучатися Силами швидкого реагування НАТО (NATO Response Force, NRF). Вони складаються з сухопутних військ, сил спеціального призначення, повітряних, морських сил та готові впродовж пʼяти днів до проведення операцій евакуації або реагування на кризові ситуації у всіх частинах світу.

До Верховної Ради знову балотується Дарт Вейдер

В Одесі на виборчому окрузі №135 в народні депутати балотується житель Києва Дарт Вейдер. Про це свідчать дані на сайті Центральної виборчої комісії.

Згідно з інформацією, Дарт Вікторович Вейдер народився 4 жовтня 1987 року у Києві. Є директором ТОВ «Темна сторона сили», член політичної партії «БЛОК Дарта Вейдера», від якої і йде на вибори.

У Грузії збираються заарештувати одного з лідерів опозиції

Генеральна прокуратура Грузії викликала одного з лідерів опозиційної партії «Єдиний національний рух» Ніканора Мелію для вручення підозри. Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

Причиною стали протести під парламентом у ніч на 21 червня. Слідство вважає, що Мелія організував протест та розпалював ситуацію, що призвело до насильства з боку мітингувальників. Його хочуть заарештувати.

Мелії може загрожувати від чотирьох до шести років увʼязнення.

Мюллер погодився свідчити в Конгресі США

Колишній спеціальний прокурор Роберт Мюллер, який вів розслідування про втручання Росії у президентські вибори у США, погодився дати свідчення в Конгресі США. Про це повідомляє CNN.

Слухання призначені на 17 липня. Мюллер виступить в Юридичному і Розвідувальному комітетах.

У Сан-Франциско заборонили електронні сигарети

Місто Сан-Франциско стало першим у США, яке заборонило електронні сигарети. Причиною стала «нікотинова епідемія серед підлітків», пише The New York Times з посиланням на рішення міської влади.

«Тепер у вас є цей пристрій, заряджений нікотином і хімічними речовинами, які спричинюють у людей залежність. Ми повинні зробити так, щоб він не потрапив до рук молодих людей», — сказав Шаманн Уолтон, член міської ради і співавтор законопроекту.

Заборона вступить в силу через 30 днів після того, як її підпише мер.