Замах на українського розвідника у Києві: заарештовано прикордонника, який, імовірно, допомагав у організації вибуху

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Правоохоронці затримали працівника Державної прикордонної служби, який імовірно міг допомагати в організації замаху на співробітника Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирила Буданова, який відбувся у квітні в Києві.

Про це повідомляє Генпрокурартура.

«За оперативного супроводження Департаменту внутрішньої та власної безпеки Адміністрації Державної прикордонної служби України, викрито діючого військовослужбовця Держприкордонслужби Н., який упродовж 2017—2019 років, використовуючи своє службове становище, незаконно отримував з інформаційно-пошукових баз даних конфіденційну інформацію стосовно потерпілого та його близьких родичів, яка передавалась терористам», — зазначили у ГПУ.

12 червня прикордоннику було повідомлено про підозру в пособництві у незакінченому замаху на терористичний акт, після чого Печерський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без застави.

У ГПУ зазначили, що по цьому замаху заарештовані двоє виконавців (громадяни РФ) і шість їх пособників (усі громадяни України).

  • У Києві на вулиці Вільямса, у ніч на 4 квітня, підірвали автомобіль Chevrolet Evanda. У Генпрокуратурі назвали підрив терористичною атакою на працівника однієї з українських спецслужб. У пресі зʼявилася інформація, що йдеться про працівника Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирила Буданова.
  • Унаслідок вибуху загинув чоловік, який закладав вибухівку під автомобіль.