У Києві чоловік розтрощив меморіал герою Небесної Сотні Сергію Нігояну. Вандала забрали до психоневрологічного диспансеру

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

23 червня ввечері, в середмісті Києва вандал розтрощив меморіал герою Небесної Сотні Сергію Нігояну, розташований на вулиці Грушевського. Сама меморіальна дошка не пошкоджена, але хуліган побив лампадки, розірвав прапори, розкидав квіти, шини та бруківку, які розташовувались біля памʼятника.

Свідки інциденту зазначають, що чоловік був прихильником Росії.

У коментарі theБабелю заступник начальника відділу комунікації поліції Києва Яна Неруш повідомила, що хулігана одразу затримала патрульна поліція. Він був у неадекватному стані та напівоголений, пояснити свої дії не міг. Чоловіка забрали до психоневрологічного диспансеру.

«Зараз ми чекаємо на висновки лікарів, чи справді він перебував там на обліку, чи ні. Ця подія вже зареєстрована належним чином у Печерському управлінні поліції в журналі єдиного обліку про вчинення кримінального правопорушення», — сказала Яна Неруш.

Тим часом користувачі соцмереж закликають небайдужих громадян приносити до меморіалу героя Небесної Сотні квіти та лампадки.

  • Сергій Нігоян — учасник та один із бійців 3-ї сотні Самооборони Майдану. Був убитий силовиками 22 січня 2014 року біля стадіону «Динамо» на вулиці Грушевського у Києві під час подій Революції Гідності. Був одним із перших загиблих серед майданівців. Один з героїв Небесної Сотні. Посмертно отримав звання Героя України з відзначенням орденом «Золота Зірка».