Для колонізаторів Марса пропонують створити банк сперми. Це дозволить NASA відправляти на планету тільки жіночі екіпажі

Дата:
Для колонізаторів Марса пропонують створити банк сперми. Це дозволить NASA відправляти на планету тільки жіночі екіпажі

Wikimedia Commons

Для колонізаторів Марса можуть створити банк сперми. Це дасть можливість жіночим екіпажам астронавтів розмножуватися в космосі без допомоги чоловіків, пише The Guardian.

На щорічній зустрічі Європейського товариства репродукції людини та ембріології у Відні були представлені дослідження, які показали, що заморожені зразки сперми, які зазнали впливу мікрогравітації, зберігають ті самі характеристики, що і зразки, які зберігаються на землі. Вчені досліджували сперматозоїди від 10 здорових донорів і дійшли висновку, що «можливість створення банку сперми людини за межами Землі існує» і «це допоможе заселити нові світи».

Британський астронавт Хелен Шарман повідомила на конференції про доповідь NASA щодо більшої ефективності одностатевих екіпажів, оскільки у них «найкраща згуртованість команди».

«Дослідження показують значне зниження рухливості свіжого зразка сперми людини. Але поки немає даних про вплив гравітаційних відмінностей на заморожені людські гамети, і незрозуміло, в якому стані вони можуть бути перенесені з Землі у космос», — заявила автор дослідження Монтсеррат Боада з Dexeus Womenʼs Health.