Столиця готується до «КиївПрайду». Охороняти порядок будуть військові, кінологи та вибухотехніки, а учасникам заборонять зеленку і йод

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:

Напередодні проведення Маршу рівності у Києві загороджувальними турнікетами перекриють кілька центральних вулиць, а в день проведення акції, 23 червня, встановлять фільтраційні пункти і перевірятимуть учасників через металошукачі.

Про це повідомляється на офіційному сайті Нацполіції.

За даними поліції, до забезпечення громадського порядку під час заходу будуть залучені поліцейські, військовослужбовці Національної гвардії України та працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій. Також працюватимуть посилені групи вибухотехніків, які відпрацьовуватимуть територію та прилеглі вулиці у межах маршруту руху учасників.

На станціях метрополітену «Театральна», «Золоті Ворота» та «Університет» чергуватимуть кінологи зі службовими собаками.

«За проведенням маршу стежитимуть міжнародні спостерігачі та вся світова спільнота. Тож для всіх нас — це перевірка демократії в Україні, а також іспит щодо нашого ставлення до гендерної політики та расової терпимості. Під час заходу залучатимуться підрозділи поліції діалогу з усієї України», — зазначив голова Нацполіції Сергій Князєв.

У свою чергу, начальник Головного управління Нацполіції у Києві Андрій Крищенко зазначив, що особливу увагу правоохоронці приділятимуть спробам пронести заборонені предмети чи речовини, які можуть забруднити людей, — йод, зеленку тощо.

Також учасникам ходи не дозволяється використовувати заборонену символіку та закликати до миру з Росією.

Крім того, у поліції повідомили, що отримали кілька повідомлень від організацій та громадян, які виступають проти проведення Маршу рівності та планують проведення протестних акцій у середмісті столиці.

«З метою недопущення виникнення конфліктних ситуацій між учасниками акції та її противниками, працюватимуть співробітники груп комунікації зі всієї України», — зазначили в поліції.