Вночі: активісти у Грузії оголосили безстроковий протест, письменниця звинуватила Трампа в зґвалтуванні, а Іван Дорн збирається стати мером

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Вночі: активісти у Грузії оголосили безстроковий протест, письменниця звинуватила Трампа в зґвалтуванні, а Іван Дорн збирається стати мером

Davit Kachkachishvili / Anadolu Agency / Getty Images

Активісти у Грузії оголосили безстроковий протест. У МВС погрожують покаранням

Мітингувальники в Грузії оголосили про початок безстрокового протесту, який розпочнеться увечері в суботу, 22 червня. Активістів закликають зібратися о 19:00 на площі. Серед їхніх вимог — відпустити затриманих, звільнити міністра МВС і провести дострокові вибори в парламент. У той же час в МВС погрожують активістам відповідальністю, передає «Новости-Грузия».

«Всі ті люди, які закликали, організували і змогли перетворити мирну акцію на насильницьку, здійснили штурм поліції і парламенту — вони будуть суворо покарані», — зазначив міністр МВС Георгій Гахарія.

На його думку, ситуація в країні безпосередньо повʼязана з деякими політичними лідерами.

«Я обурений тими людьми, політиками, які спровокували наших пересічних громадян, а потім зникли з площі. Політики і конкретні представники партій зуміли протиставити один одному поліцію і громадян, які висловлювали щирий протест. Ні одного з них після 10 вечора там не було. Усі просто втекли звідти, і після своїх провокацій залишили один проти одного молодь і поліцейських», — уточнив він.

Американська письменниця звинуватила Трампа у зґвалтуванні, яке відбулося у 90-х

Американська письменниця Джин Керрол заявила, що в 90-х нинішній президент США Дональд Трамп зґвалтував її. Сам гарант заперечує це, передає ВВС.

Так, Керрол описує зустріч з Трампом на межі 1995—1996 років в одному з універмагів Нью-Йорка. Тоді він сказав їй, що купує подарунок для «дівчини».

Письменниця стверджує, що Трамп знав про її професію телеведучої і вони навіть жартували, підколюючи один одного приміряти білизну. Після цього пара зайшла в роздягальню, де Трамп нібито її зґвалтував.

Також письменниця розповідає, що поділилася цим зі своїми друзями і спитала у них поради щодо звернення в поліцію. Вони порадили не робити цього: «Забудь про це! У нього 200 адвокатів. Він поховає тебе».

Сам Трамп називає історію письменниці вигадкою, а причиною появи вважає бажання жінки продати свою нову книгу.

В «Укренерго» допустили віялові відключення електрики через спеку

Державне підприємство «Укренерго» попередило своїх користувачів про можливу НП в енергосистемі через спеку. Про це говорить пресслужба компанії.

«В енергосистемі склалася загрозлива ситуація із забезпеченням балансу виробництва та споживання електроенергії. За останні два тижні в Україні зафіксовані рекордні показники температури повітря, при цьому пік споживання потужності становив 17935 МВт», — йдеться в повідомленні.

У звʼязку з цим у «Укренерго» допустили можливість віялових відключень електрики.

«При подальшому підвищенні температури, збереженні тенденції виведення блоків ТЕС в аварійний ремонт та відсутності палива на теплових станціях в енергосистемі складеться надзвичайна ситуація. Це значить, що в Укренерго не залишиться інструментів для забезпечення покриття максимальних навантажень в енергосистемі. У таких випадках Укренерго може застосовувати графіки аварійного вимкнення для забезпечення цілісності енергосистеми», — підкреслюється в повідомленні.

США продовжили санкції проти КНДР ще на рік

Президент США Дональд Трамп підписав указ про подовження санкцій проти КНДР на рік через можливу наявність ядерних матеріалів. Про це йдеться на сайті Білого дому.

«Існування й ризик поширення на Корейському півострові ядерного матеріалу, придатного до збройного застосування, а також дії і політика уряду Північної Кореї продовжують складати надзвичайну загрозу для національної безпеки, зовнішньої політики й економіки США», — йдеться в повідомленні.

Указ президента США вже був оприлюднений у Федеральному реєстрі й переданий в Конгрес.

Іван Дорн зізнався, що хоче стати мером Славутича

Український співак Іван Дорн зізнався, що найближчим часом хотів би стати мером Славутича, де пройшло його дитинство. Про це він повідомив у програмі «Чорнобиль сьогодні» блогера Антона Птушкіна.

«Хочу стати мером Славутича через деякий час. Хочу там зустрічати старість. У мене є безліч ідей. Я хочу зробити з нього туристичний центр», — зазначив він.

Також Дорн уточнив, що хотів би повернути у місто культурний рух.

«У мене є велике бажання повернутися в місто Славутич і зробити там якийсь цікавий культурний рух. Він гідний цього. По-перше, з точки зору децентралізації. Там дуже класна, креативна молодь. Такий кластер або каталізатор цікавої молоді. Ви можете судити по мені», — підкреслив він.