УПЦ МП попросила суд скасувати реєстрацію Православної церкви України

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Українська православна церква Московського патріархату (УПЦ МП) просить Окружний адміністративний суд Києва скасувати реєстрацію Київської митрополії Православної церкви України. Про це повідомляє синодальний юридичний відділ УПЦ МП.

«Окружним адміністративним судом міста Києва було відкрито провадження у справі за позовом Київської Митрополії Української Православної Церкви до Міністерства культури України та Державного реєстратора КП «Центр правової допомоги та реєстрації» щодо незаконності проведення державної реєстрації Релігійного центру Православної Церкви України (ПЦУ)», — сказаго у повідомленні.

УПЦ МП потивує своє рішення допущенням «істотних порушень чинного на момент проведення державної реєстрації та створення юридичної особи законодавства України». У церкві нагадали, що 30 січня державний реєстраторор КП «Центр правової допомоги та реєстрації» зареєстрував створення Релігійного центру Православної Церкви України (ПЦУ) як юридичної особи під назвою «Київська Митрополія Української Православної Церкви (Православної Церкви України)».

Голова юридичного відділу УПЦ МП протоієрей Олександр Бахов заявив, що Київська митрополія ПЦУ не може існувати з такою назвою, оскільки з подібною назвою вже існує релігійний центр УПЦ МП ще з 1991 року.