ДБР проводить досудове розслідування через чергову заяву Портнова проти Порошенка. Цього разу йдеться про незаконне призначення Гройсмана

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Державне бюро розслідувань зареєструвало кримінальне провадження та проводить досудове розслідування за заявою ексрадника Віктора Януковича Андрія Портнова проти Петра Порошенка.

Цю інформацію theБабелю підтвердили у пресслужбі ДБР.

«Провадження стосується можливого вчинення службовими особами дій, спрямованих на захоплення державної влади в Україні при внесенні подання на призначення премʼєр-міністра за відсутності коаліції у Верховній Раді», — повідомили в ДБР.

Подання на призначення Володимира Гройсмана премʼєр-міністром вносив до Верховної Ради президент Петро Порошенко.

Провадження зареєстрували за ч. 1 ст. 109 (спроба повалення конституційного ладу або захоплення державної влади), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою з тяжкими наслідками) і ч. 1 ст. 366 (підроблення службових документів) Кримінального кодексу.

Це вже пʼята заява Портнова до ДБР проти Порошенка.

  • Раніше ексрадник Віктора Януковича Андрій Портнов подав до Державного бюро розслідувань чотири заяви проти колишнього президента Петра Порошенка. Він просить ДБР порушити справу проти пʼятого президента.
  • Портнов вважає, що Порошенко причетний до державної зради, спроби захоплення державної влади, перевищення влади та службових повноважень. Інша заява стосується відмивання коштів, легалізації незаконних доходів і несплати податків. Також Портнов звинувачує Порошенка в тому, що той призначив двох членів Вищої ради правосуддя, хоча відкритий конкурс на ці посади ще не завершився.