Вночі: Трамп починає передвиборчу кампанію, в Іспанії затримали українських моряків, а Facebook, Twitter і Google спільно боротимуться з сумнівним контентом

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Трамп офіційно оголосив про початок передвиборчої кампанії

Президент США Дональд Трамп офіційно оголосив про старт своєї передвиборчої кампанії, щоб іти на другий термін. Про це він заявив на зустрічі зі своїми прихильниками в Орландо (Флорида), повідомляє Florida Today.

«Наші радикальні противники-демократи одержимі ненавистю. Вони хочуть знищити нас, вони хочуть знищити нашу країну, якою ми її знаємо. Це неприпустимо, цього не буде», — сказав Трамп.

Вибори в Америці відбудуться наступного року.

Державіаслужба поновлює сертифікат YanAir

Державна авіаційна служба вирішила поновити сертифікат авіакомпанії YanAir. Про це у Facebook повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

За його словами, рішення ухвалили після «після усунення критичних зауважень».

Омелян також зазначив, що ввечері 18 червня відбувся регулярний рейс YanAir з Києва до Батумі. Як повідомляло «Радіо Свобода», його сильно затримували, через що пасажири блокували термінал F в аеропорту «Бориспіль».

Раніше Державіаслужба вирішила призупинити сертифікат YanAir з 7 червня 2019 року.

В Іспанії затримали судно з українським екіпажем через перевезення наркотиків

В Іспанії співробітники податкового управління затримали торговельне судно ELG під прапором Молдови, на борту якого виявили 10 тонн гашишу. На судні працював український екіпаж — загалом вісім осіб. Про це повідомляє пресслужба Податкової служби Іспанії.

Відомо, що судно затримали 17 червня о 13:00 за 98 миль (158 км) на північний схід від портового міста Картахени, яке входить до автономної спільноти Мурсія на південному сході Іспанії.

Екіпаж відправили до порту міста Картахени, де на них чекає суд.

Facebook, Twitter і Google спільно боротимуться із сумнівним контентом

Компанії Facebook, Twitter і Google спільно працюватимуть над тим, щоб захистити користувачів у мережі. Вони також співпрацюватимуть із великими рекламними агентствами, повідомляє Financial Times.

Publicis, Omnicom і WPP, а також бренди Procter & Gamble, Unilever, Adidas, Mars та інші розроблять із технологічними компаніями набір протоколів для захисту людей і брендів в мережі. До ініціативної групи також увійдуть MasterСard, General Mills, GSK Consumer, Verizon Media.

Перша зустріч представників компаній має відбутися 19 червня.

Джонсон виграв другий тур виборів лідера Консервативної партії Британії

Колишній міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон переміг у другому турі виборів лідера Консервативної партії, який обійме посаду премʼєр-міністра. Про це повідомляє ВВС.

Джонсона підтримали 126 депутатів-торі — на 80 осіб більше, ніж його найближчого конкурента Джеремі Ханта, який раніше теж обіймав посаду глави МЗС.

У наступному етапі виборів братимуть участь також міністр внутрішніх справ Саджид Джавід, міністр міжнародного розвитку Рорі Стюарт і міністр навколишнього середовища Майкл Гоув. Припинив боротьбу ексміністр з питань Brexit Домінік Рааб.

Наступні етапи виборів відбудуться 19 та 20 червня. Щоразу відсіюватиметься по одному кандидату. Коли претендентів залишиться двоє, лідера партії обиратимуть уже близько 160 тисяч членів Консервативної партії.