Зеленський обговорив із Макроном війну на Донбасі та анонсував зустріч у «нормандському форматі»

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Зеленський обговорив із Макроном війну на Донбасі та анонсував зустріч у «нормандському форматі»

Адміністрація Президента України

Президент Володимир Зеленський під час зустрічі з французським колегою Емманюелем Макроном обговорив війну на Донбасі та відносини з Росією.

Як повідомляє «Інтерфакс-Україна», на брифінгу після зустрічі Зеленський заявив, що завершення війни залежить не тільки від України, але й від бажання Росії.

За словами Зеленського, вони також говорили з Макроном про обмін полоненими та звільнення політичних вʼязнів. Український президент вважає це завдання першочерговим на рівні з припиненням вогню.

Також Зеленський анонсував найближчим часом зустріч представників України, Росії, Франці та Німеччини в «нормандському форматі».

«Ми дійшли згоди про важливість поновлення співпраці в межах «нормандського формату». Наші зовнішньополітичні радники зустрінуться найближчим часом і підготують наступну зустріч лідерів. Це є ключовим питанням», — сказав Зеленський.

  • 17 червня президент Володимир Зеленський прибув у Францію з офіційним візитом, під час якого зустрінеться з французьким лідером Емманюелем Макроном.
  • Зеленський уже зустрічався з Макроном до того, як став президентом. У ролі кандидата в президенти Володимир Зеленський їздив на зустріч із французським президентом та заявив після неї, що вона пройшла у «теплій атмосфері». Він додав, що йшлося про головні питання, зокрема про припинення війни на Донбасі.