Вночі: у NYT відповіли на звинувачення Трампа, в Україну їде медичний гуманітарний вантаж, а Івану Голунову надали захист

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

The New York Times відповіли на звинувачення у брехні та зраді від Трампа

Американське видання The New York Times відповіло президенту США Дональду Трампу, який назвав їхній матеріал брехнею, а дії журналістів — зрадою. Про це вони повідомили на своїй сторінці у Twitter.

«Звинувачувати пресу в зраді небезпечно. Ми описали нашу статтю уряду перед публікацією. У нашому архіві стверджується, що співробітники національної безпеки президента Трампа заявили, що немає жодних проблем», — йдеться в повідомленні.

В Україну їде медичний гуманітарний вантаж зі США

Американське місто Денвер, штат Колорадо направило в Україну два 40-футових контейнери медичного гуманітарного вантажу. Про це повідомляє пресслужба посольства України в США на своїй сторінці у Facebook.

«Раді повідомити, що до України зі США направлено вантаж гуманітарної допомоги — результат роботи проєкту Support Hospitals in Ukraine за підтримки United Help Ukraine і Посольства України в США», — йдеться в повідомленні.

Також підкреслюється, що все медичне обладнання буде направлено в чотири медичні заклади України військового та дитячого напрямків: у Військово-медичний клінічний центр професійної патології особового складу Збройних Сил України (м. Ірпінь), в Дитячу клінічну лікарню «Охматдит» (Львів), в Дитячу лікарню міста Житомира і Житомирський реабілітаційний центр братів Кузьміних.

Ізраїль створив на Голанських висотах поселення і назвав його на честь Трампа

Премʼєр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху оголосив про створення нового співтовариства на Голанських висотах. Його назвали на честь американського президента — Трамп. Про це повідомляє Haaretz.

«Ми збираємося створити нове співтовариство, чого не траплялося багато років, на честь президента Дональда Трампа», — зазначив він.

Більш того, за словами Нетаньяху, це історична подія, адже таким чином Ізраїль подякував Трампу за те, що він визнав столицею Ізраїлю Єрусалим.

Країни-учасниці G20 боротимуться з пластиком в океанах

На засіданні G20 в Японії країни підписали першу міжнародну угоду про скорочення пластикових відходів у світовому океані. Про це повідомляє DW.

За словами міністра охорони навколишнього середовища Японії Йосіакі Харада, у документі сформульовано загальні для всіх правила боротьби з пластиковим забрудненням. Крім того, для країн передбачена підтримка інновацій, якщо вона буде необхідна.

Також чиновник уточнив, що деякі формулювання документа залишаються розмитими, що ускладнює його виконання на добровільних засадах.

Журналісту «Медузи» Івану Голунову надали захист

Російському журналісту Івану Голунову, якого звинувачували у продажу наркотиків, надали захист. Про це повідомив його адвокат Сергій Бадамшин, передає «МБХ Медиа».

«Івану Голунову наданий захист як свідку», — зазначив він.

Крім того, подібний захист надано журналістці «Эха Москвы» Тетяні Фельгенгауер і журналісту Олегу Кашину.