«У партії складна фінансова ситуація». У Тимошенко пояснили, чому «завели» в прохідну частину списку давніх соратників

Дата:
«У партії складна фінансова ситуація». У Тимошенко пояснили, чому «завели» в прохідну частину списку давніх соратників

У прохідній частині списку партії «Батьківщина», який політсила презентувала 12 червня, опинилися переважно представники «старої гвардії» — нардеп Григорій Немиря, голови обласних партійних організацій, адвокат Сергій Власенко, який захищав її у «газовій справі» в 2011 році, політтехнолог Олександр Абдуллін. theБабель зʼясував, чому молодих політиків не виявилося на початку списку.

На парламентських виборах 2014 року в першу десятку списку потрапили відразу кілька молодих політиків. Відомий активіст Ігор Луценко був третім, юристка і правозахисниця Альона Шкрум — пʼятою, економіст Вадим Івченко — шостим, один з організаторів мітингів «Донецьк — це Україна», який співпрацював з The Washington Post, Олексій Рябчин — девʼятим, ексголова «Молодого Народного Руху» Іван Крулько — дванадцятим. У нинішньому списку всі вони, крім Крулька, до Ради ризикують не потрапити. За даними останнього соцопитування групи «Рейтинг», у ВО «Батьківщина» 7,5 відсотка голосів тих, хто визначилися з вибором і готові голосувати. Це приблизно 20 мандатів. На 22-му місці в списку Шкрум, інші — нижче. Луценко до списку взагалі не потрапив.

Структуру списку в «Батьківщині» молодим однопартійцям пояснили тим, що в партії складна фінансова ситуація, «люди» вклали багато коштів і зусиль — їм потрібна сатисфакція.

За словами ще одного джерела theБабеля, «люди», про яких говорила Тимошенко, — це керівники обласних партійних організацій. Вони, за умови анонімності говорять джерела в партії, вимагали включити їх в прохідну частину, а в разі відмови погрожували зірвати зʼїзд партії 10 червня.

Докладніше читайте в матеріалі theБабеля «Замість молоді прохідну частину списку Тимошенко віддала своїм давнім соратникам».