Вночі: у Харкові обшукали активістів через повалення Жукова, речниця Білого дому йде у відставку, а в Польщі винесли вирок у справі про катастрофу під Смоленськом

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

У Харкові провели обшуки через повалення бюста Жукова

Харківська поліція прийшла з обшуками до двох харківських активістів — В’ячеслава Дуди та Максима Зінченка. Ймовірно, це повʼязано зі справою про знесення бюста радянському маршалу Георгію Жукову.

Про це вночі 14 червня повідомило місцеве видання Nakipelo.

Трамп анонсував відставку речниці Білого дому

Президент США Дональд Трамп оголосив, що прессекретарка Білогодому Сара Сандерс залишить посаду до кінця червня. Про це він написав у Twitter.

Трамп подякував Сандерс за 1,5 року роботи та додав, що вона продовжить політичну карʼєру в рідному штаті Арканзас.

У Польщі причиною катастрофи над Смоленськом визнали халатність ексглави канцелярії премʼєр-міністра

Колишній завідувач канцелярії експремʼєр-міністра Польщі Дональда Туска Томаш Арабський визнаний винним у халатності, що призвела до катастрофи президентського літака над Смоленськом. Його засудили до десяти місяців позбавлення волі з відстрочкою на два роки.

Про це повідомляє «Польське Радіо».

Суд визнав, що Арабський не виконав усіх обовʼязків в організації президентського рейсу в Смоленськ.

У США демократи представили 20 своїх кандидатів у президенти

Національний комітет Демократичної партії США представив 20 кандидатів у президенти, які отримали право брати участь у першому раунді дебатів. Про це повідомляє CNN.

Перший у списку — колишній віцепрезидент Джо Байден, другий — сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс. Також у двадцятці — мер Саус-Бенду (штат Індіана) Піт Буттіджедж, сенатор від Каліфорнії Камала Харріс, сенатор від Массачусетсу Елізабет Воррен, колишній член Палати представників від Техасу Бето ОʼРурк, бізнесмен Ендрю Янг, сенатор від Нью-Джерсі Корі Букер, ексміністр житлового будівництва і міського розвитку Джуліан Кастро.