Ветеран із США знайшов кохану, з якою розлучився під час Другої світової. Допомогло фото, яке він зберігав 75 років

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Французькі журналісти організували зустріч американського ветерана Другої світової війни з його коханою після їхнього розставання 75 років тому, повідомляє France TV.

Американець Кей Ті Роббінс брав участь у висадці союзних військ у Нормандії. У 1944 році він закохався у француженку Жаннін Ганеї в місті Брійо, де вони разом провели два місяці. Після цього Роббінсу довелося відправитися на Східний фронт. Солдат сподівався повернутися та забрати дівчину, однак після війни він поїхав назад в Америку.

Протягом цих років і Роббінс, і Ганеї завели сімʼї, народили дітей та овдовіли. Як розповів виданню американець, він всі ці роки зберігав чорно-білу фотографію Ганеї. Вже на святкуванні 75-річчя висадки в Нормандії Роббінс, якому зараз 97 років, показав журналістам фотографію і заявив, що хотів би ще раз відвідати Брійо.

Журналістам вдалося знайти Ганеї. Їй 92 роки, вона живе у будинку для літніх людей — приблизно за 40 кілометрів від місця, де вона познайомилася з Роббінсом. Журналісти організували зустріч закоханих, під час якої вони одразу впізнали один одного.

У розмові з Ганеї Роббінс пояснив, що не повернувся до неї, бо після війни одружився. Разом вони провели разом кілька годин, після чого американець відправився на святкування в Нормандію, пообіцявши, що вони зустрінуться ще раз.