Львівʼянин пропонує заборонити хресні ходи в місті

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

31-річний львівʼянин Сергій Літневський зареєстрував електронну петицію, у якій просить заборонити в місті проведення релігійних процесій, через які перекривають вулиці.

Створена 13 червня петиція лише за перші кілька годин набрала 139 з 500 потрібних голосів.

«У Львові почастішали випадки проведення молитовних ход, які зазвичай впливають на рух транспорту в місті. Враховуючи проблематику громадського та приватного транспорту в місті, проведення подібних заходів, повʼязаних з перекриттям руху, — це обмеження мешканців міста в свободі пересування містом і створення штучних перешкод для руху транспорту, який й так потерпає від інших проблем», — йдеться в тексті петиції.

Сергій Літневський також зазначає, що лише від кінця березня до середини травня у Львові провели пʼять молитовних ходів, що супроводжувалися перекриттями руху. Через це він вимагає у мерії заборонити релігійні ходи, які потребують масштабного перекриття вулиць чи змін у роботі транспорту.

Також він посилається на Конституцію та Закони України, зокрема він пише, що згідно зі статею 35 кожен має право на свободу світогляду і віросповідання.

«Для віруючих людей у Львові існує більш ніж достатня кількість релігійних споруд. Чому через релігійні вподобання одних мешканців міста повинні відчувати незручності інші мешканці та гості міста?» — зазначається в петиції.