Під посольством Росії в Нідерландах протестували родичі жертв катастрофи MH17

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Під посольством Росії в Нідерландах протестували родичі жертв катастрофи MH17

Mark Hamer / NOS

Родичі загиблих під час падіння пасажирського літака рейсу MH17, збитого в небі над Донбасом улітку 2014 року, протестували під посольством Росії в Гаазі в Нідерландах. Про це повідомляє місцеве видання NOS.

Перед будівлею російського посольства рідні загиблих поставили 298 білих стільців, які символізують 298 жертв MH17. Як і в літаку, їх розділяють проходи.

Також учасники акції вивісили плакати «Справедливість для MH17» та «Людяність вище за політику». Вони вимагали від Росії визнати причетність до збиття літака.

  • Родичі 55 жертв аварії літака MH17 подали позов до Росії в Європейський суд з прав людини. Вони вважають, що саме Росія відповідальна за катастрофу літака, і звинувачують її в перешкоджанні розслідуванню інциденту.
  • Влада Нідерландів допоможе родичам жертв малайзійського рейсу MH17, збитого в 2014 році над Донбасом, домогтися в судах компенсацій від винуватців катастрофи.
  • Російська «Новая газета» оприлюднила документи, які є додатковим доказом того, що військові Росії причетні до збиття літака рейсу МН17 над Донбасом улітку 2014 року. Документи, які не є секретними, але стосуються пересування російської військової техніки в період перед збиттям малайзійського Боїнга.