Міністр економіки Малайзії потрапив у скандал через гей-відео, зняте в готелі. Політик назвав це спробою знищити його карʼєру

Дата:
Міністр економіки Малайзії потрапив у скандал через гей-відео, зняте в готелі. Політик назвав це спробою знищити його карʼєру

Azmin Ali / Facebook

У Малайзії міністр економіки Мохаммед Азимін Алі потрапив у скандал через гей-відео. Про це повідомляє Euronews.

Анонімні користувачі через WhatsApp опублікували декілька відеороликів, знятих начебто в готельному номері міністра у штаті Сабах. В них двоє чоловіків займаються сексом у ліжку, один з них схожий на Азиміна Алі. Іншим виявився член Партії народної справедливості (PKR) Мохаммед Хазік Абдул Азіз. Він підтвердив, що був на відео та додав, що міністр Азимін Алі не здатний займати урядові посади.

Відео впродовж тижня поширювали користувачі мережі WhatsApp. Міністр економіки назвав це спробою завадити його політичній карʼєрі. За словами міністра, під час завершення Рамадану були спроби залякати його та його сімʼю. Азимін пов’язав це зі зростанням свого авторитету на політичній арені. Він доручив своїм адвокатам розібратися в інциденті, щоб притягнути до відповідальності тих, хто стоїть за відео.

«Я категорично не погоджуюсь із цим наклепом! Це підступний наступ на мою репутацію та спроба знищити мою політичну кар’єру», — заявив Азимін Алі.

За гомосексуальні статеві акти в Малайзії передбачена кримінальна відповідальність. Це вже не перший випадок, коли політики Малайзії потрапляють у секс-скандали.

До цього інциденту Азимін був можливим кандидатом на посаду премʼєр-міністра Малайзії. Його суперником був Анвар Ібрагім, якому чинний премʼєр-міністр Махатір Мохамад погодився передати владу.

  • Тайвань став першою країною в Азії, де дозволили одностатеві шлюби.
  • Суд у Єгипті засудив телеведучого до одного року тюремного увʼязнення за те, що він взяв інтервʼю у гея. У серпні 2018 року телеведучий Мохаммед аль-Геіті запросив гея на своє ток-шоу, що виходить на приватному телеканалі LTC.