Кабмін зобовʼязав «Енергоатом» продавати електроенергію за фіксованою ціною

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:
Кабмін зобовʼязав «Енергоатом» продавати електроенергію за фіксованою ціною

Малолєтка Євген / УНІАН

Кабінет міністрів зобовʼязав державне підприємство «Енергоатом» продавати 90% своєї електроенергії в новому ринку електроенергії за фіксованою ціною.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на слова представника президента в уряді Андрія Геруса.

За його словами, рішення Кабміну нівелює конкуренцію в новому ринку електроенергії.

«З огляду на те, що у нас імпорту немає, а «Енергоатом» буде регулюватися, у нас нерегульованою залишається одна компанія, яка працюватиме в вільному ринку. Конкуренції тут немає, це не створення ринку конкурентного. Можна було прописати імʼя однієї компанії, для якої настає вільний ринок», — сказав Герус.

  • Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до Шевченківського районного суду Києва ще два обвинувачення у справі про розкрадання в державній компанії «Енергоатом». Двох людей, імена яких не називають, прокуратура обвинувачує в заволодінні €6,4 млн.
  • У квітні 2017 року детективи НАБУ і прокурори САП затримали колишнього народного депутата Миколу Мартиненка за фактом розкрадання коштів «СхідГЗК» при закупівлі уранового концентрату. Ексдепутата підозрювали в участі з 2013 до 2016 року в злочинній організації, яка завдала шкоди бюджету на $17,28 млн.