Вночі: Зеленський призначив 12 тимчасових голів ОДА, тенісистка Цуренко успішно стартувала на змаганнях у Нідерландах, а ЄС затвердив правила користування дронами

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Зеленський призначив 12 людей замість звільнених голів ОДА

Президент Володимир Зеленський призначив 12 виконувачів обовʼязків голів обласних державних адміністрацій у регіонах, де перед цим звільнив їхніх очільників. Укази оприлюднені на сайті Адміністрації президента.

Тимчасовими виконувачами обов’язків голів ОДА стали: Олександр Киричук (Волинська область), Іван Дуран (Закарпатська область), Наталія Романова (Чернігівська область), Володимир Кальніченко (Хмельницька область), Іван Крисак (Тернопільська область), Вадим Акпєров (Сумська область), В’ячеслав Бонь (Миколаївська область), Ростислав Замлинський (Львівська область), Сергій Коваленко (Кіровоградська область), В’ячеслав Кучер (Київська область), Марія Савка (Івано-Франківська область) та Елла Слепян (Запорізька область).

Крім того, Зеленський звільнив ще одного тимчасового керівника області — Романа Товстого, який очолював Полтавську ОДА з березня 2019 року.

Тенісистка Цуренко перемогла на старті одиночних змагань WTA у Нідерландах

Українська тенісистка Леся Цуренко успішно подолала стартовий барʼєр у межах одиночного розряду турніру WTA International — Libema Open, що проходить у Нідерландах. Про це повідомляє УНН.

Цуренко змагалася з чешкою Крістіною Плішковою та перемогла з рахунком 6:4.

ЄС затвердив правила користування дронами

Європейське агентство авіаційної безпеки (EASA) затвердило загальні правила користування дронами в ЄС. Правила містять технічні та експлуатаційні вимоги до безпілотників, пише DW.

«Європа стане першим регіоном у світі, який має повний набір правил, що уможливлюють безпечну, захищену та стабільну діяльність дронів як для комерції, так і для приватного користування», — заявив виконавчий директор EASA Патрік Кі.

Молодіжна збірна України з футболу зіграє в фіналі ЧС із корейською командою

Юнацька збірна України з футболу (віком до 20 років) у фіналі чемпіонату світу зіграє з командою Південної Кореї. Як повідомляє «Радіо Свобода», про це стало відомо ввечері 11 червня після того, як корейці виграли в еквадорців.

Фінальний поєдинок відбудеться у польському місті Лодзь у суботу, 15 червня, о 19:00.

Гонконг протестує проти закону про екстрадицію

У місті Гонконг у Китаї тривають масові протести проти ухвалення закону про екстрадицію. Активісти хвилюються, що закон може уможливити висилку людей з окремого адмінрегіону на материкову частину Китаю з політичних причин, пише Reuters. За даними організаторів протесту, на вулиці вийшли близько 50 тисяч людей.

Як повідомляє The New York Times, поліція намагалася розігнати протест за допомогою сльозогінного газу. Дебати щодо законопроекту тимчасово відклали, але на який термін — невідомо.