«У нас війна — почекає шаурма». Під Адміністрацією вимагають відставки Кучми з Мінської групи

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Близько двох тисяч осіб влаштували пікет під будівлею Адміністрації президента, повідомляють Українські Новини.

«Ми вимагаємо, щоб ті люди, які формують дорожню карту до Мінська, були замінені. Щоб ветерани були долучені до процесу, щоб були ті люди, які знають ситуацію, інакше ми будемо це сприймати як тиху капітуляцію», — заявив один з організаторів пікету.

Учасники скандують «Ганьба», «Кучму геть», «Вова, у нас війна — почекає шаурма». Мітингарі вважають, що Кучма і Зеленський ведуть антиукраїнську пропаганду стосовно Донбасу.

Крім того, як повідомляє агентство, учасники спалили перед будівлею білий прапор та обклеїли будівлю фотографіями полеглих на Донбасі.

  • Раніше Кучма запропонував прописати у нових домовленостях пункт про те, що сторони конфлікту на Донбасі не мають права стріляти у відповідь.
  • 5 червня спецпредставник ОБСЄ в ТКГ Мартін Сайдік розповів журналістам про пропозицію Кучми зняти економічну блокаду з окупованих територій Донбасу. За його словами, це «буде на розгляді в економічній підгрупі наступного разу».
  • Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що зареєстрував кримінальні провадження про фінансування тероризму на фоні заяв про необхідність розблокування ОРДЛО, а також за фактами перешкоджання Збройним силам та державної зради.