У ДСНС заявили, що вода в Білій Церкві придатна до вживання

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Небезпеки для постачання питною водою мешканців населених пунктів у басейні річки Рось після витоку хімікатів немає, показники якості в межах допустимої норми. Про це йдеться в заяві на сайті Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

У понеділок, 10 червня, під час брифінгу заступник директора Департаменту організації заходів цивільного захисту відомства Олександр Лещенко заявив, що, відповідно до попередніх результатів аналізу показників, хімічні, мікробіологічні та фізичні властивості питної води у межах міста Біла Церква не перевищують показники, визначенні Державними санітарними нормами та правилами. Він також додав, що відібрані проби направлено для більш детального аналізу.

«Орієнтовно результати цих досліджень будуть оприлюдненні сьогодні до кінця доби. Ситуація на постійному контролі ДСНС, МОЗ, Держпродспоживслужби та Вінницької, Черкаської та Київської обласних державних адміністрацій», — сказав Лещенко.

Також під час брифінгу зазначили, що нині перевіряють населені пункти та господарства, які розташовані нижче за течією, з метою виявлення можливого підмору риби.