Журналіст «Голосу України» обізвав спортсмена Беленюка «негром». Видання вибачилося, спортсмен порадив «вилазити з печер»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Офіційний вісник Верховної Ради «Голос України» вибачився за висловлювання власного кореспондента Василя Чепурного, який образив члена виборчого списку партії «Слуга народу» Жана Беленюка.

Про що йдеться?

Чепурний на власній сторінці у Facebook розмістив допис, у якому назвав чемпіона світу з греко-римської боротьби Жана Беленюка «негром». «Експеременти над українцями тривають. Дали зека — вибрали президентом. Дали єврея-клоуна — вибрали президентом. Зараз дають негра в депутати — точно виберуть (Жан Беленюк — десятий номер у списку партії Зеленського «Слуга народу»)», — написав Чепурний. Пізніше журналіст видалив це повідомлення.

Детектор медіа

Що про це думають у редакції «Голосу України»?

У самій газеті зазначили, що не поділяють думку щодо упередженого ставлення до осіб, «базованого на расовій, національній чи релігійній приналежності». «В. Чепурний, без зазначення місця роботи, оприлюднив на приватній сторінці у соціальній мережі Facebook бузувірську позицію щодо результатів виборів президента та майбутніх парламентських перегонів, яка не має нічого спільного з редакційною політикою «Голосу України», — зазначили у виданні.

Однак видання принесло вибачення за висловлювання свого кореспондента. «Редакція розглядає питання доцільності перебування В. Чепурного на займаній посаді», — йдеться у заяві.

Реакція Беленюка

Спортсмен порадив журналісту «вилазити з печер». «Деяким добродіям, особливо котрі називають себе журналістами, потрібно потроху вилізати з печер 🙂 а то засиділися, а на дворі 21 століття...» — написав спортсмен.

  • 9 червня в партії «Слуга народу» оприлюднили список кандидатів, які йтимуть на парламентські вибори під прапорами політичної сили. Беленюк отримав у списку десятий номер.
  • Пізніше голова партії «Слуга народу» Дмитро Разумков заявив, що політсила остаточно визначиться з кандидатами на вибори у Верховну Раду після проведення постпраймеріз.