Відновлення на посаді голови Вищого господарського суду Віктора Татькова: суд зняв арешт з частини майна друзів і родичів

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Подільський районний суд Києва скасував арешт частини майна, яке належить друзям і родичам відновленого на посаді голови Вищого господарського суду Віктора Татькова. Про це повідомляють «Схеми: корупція в деталях».

Що трапилося?

Українські правоохоронці звинувачували Татькова в тому, що суддя отримував у незаконний спосіб гроші, за які придбав велику кількість елітного нерухомого майна в Україні та інших країнах Європи. Подільський районний суд Києва заарештував понад 100 обʼєктів нерухомості, що належать оточенню екс-голови Вищого господарського суду Віктора Татькова.

Так, серед майна оточення Татькова виявилися квартири в ЖК «Новопечерські Липки», заміські будинки в елітному передмісті Києва — у Плютах.

«АРМА на сьогоднішній день отримала юридичний доступ до майна. Коли отримаємо повну картину щодо активів, будемо визначатися зі шляхом управління ними. Може, у деяких випадках відразу потрібно приймати рішення про реалізацію», — зазначив спікер АРМА Віталій Різник.

В той же час Подільський районний суд Києва вже почав знімати арешти з майна оточення Татькова. Це той самий суд, який наклав на нього арешт.

Арешт був знятий з чотирьох квартир, трьох гаражів та нежитлового приміщення у «Новопечерських Липках». Підставою для такого рішення стали аргументи про те, що власники цього майна мали свої власні доходи.