ДБР розслідує можливу причетність двох працівників поліції до квартирних афер

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань (ДБР) розпочали досудове розслідування за фактами, оприлюдненими в журналістському розслідуванні програми «Слідство.Інфо» «Місто вкрадених квартир». Про це йдеться на сайті ДБР.

«Слідчі ДБР розпочали досудове розслідування за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (Зловживання владою або службовим становищем)», — йдеться в повідомленні.

Мова йде про сюжет проекту «Слідство.Інфо» «Місто вкрадених квартир», в якому розповідається про ймовірні схеми заволодіння житлом постраждалих та причетність до квартирних афер двох посадовців київської поліції — Олександра Білика та Михайла Швалюка.

Зокрема, журналісти зазначають, що заступник начальника одного з відділів київської поліції Олександр Білик був присутнім під час силових захоплень житла киян та, за словами потерпілих, вимагав у них гроші. А посадовець карного розшуку столичної поліції Михайло Швалюк, як з’ясували журналісти «Слідства.Інфо», системно контактував з членом групи, яка з великим розмахом займалася квартирними аферами в Києві.

«Подібні дії правоохоронців можуть бути кваліфіковані як зловживання поліцейськими службовим становищем всупереч інтересам служби», — заявили у ДБР.