У Нідерландах 17-річна дівчина домоглася дозволу на евтаназію

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
У Нідерландах 17-річна дівчина домоглася дозволу на евтаназію

Facebook / Noa Pothoven

У Нідерландах провели евтаназію 17-річній дівчині, яка кілька разів була жертвою сексуального насильства. Про це пише Daily Mail.

Ноа Потховен домагалася дозволу на проведення процедури евтаназії, не повідомляючи про це ні друзям, ні батькам. Про те, що вона отримала позитивне рішення і незабаром покине цей світ, Ноа розповіла в Instagram напередодні самої процедури евтаназії.

«Я довго думала, чи варто мені про це розповідати, але все одно вирішила це зробити. Можливо, для деяких це стало несподіванкою, враховуючи мої пости про госпіталізацію, але це мій давній план. Відразу перейду до справи: максимум через 10 днів я помру», — написала дівчина в Instagram.

Instagram / noamaestro

Дівчина впала в глибоку депресію після того, як була тричі зґвалтована в дитинстві, починаючи з 11-річного віку. Після цього у дівчинки медики діагностували постравматичний стресовий розлад, депресію та анорексію.

Ноа написала автобіографію «Перемога або навчання». Таким чином вона хотіла допомогти тим підліткам, які опинилися в схожій ситуації.

Після того як дівчина отримала юридичний дозвіл на евтаназію, вона пішла з життя у власному будинку в Арнемі.

У той же час, прямих доказів смерті дівчини після евтаназії немає. Потховен померла 2 червня, та обставини її смерті до кінця не зрозумілі. Як пише Deutsche Welle, дівчина відмовлялася від будь-якої їжі, а лікар і батьки Потховен вирішили не вдаватися до примусового годування.