На «Іграх нескорених — 2020» від України буде 20 членів збірної

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На міжнародних спортивних змаганнях серед військових ветеранів «Ігри нескорених — 2020» (Invictus Games), які пройдуть у травні в Гаазі (Нідерланди), Україну представлятимуть 20 членів збірної.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства у справах ветеранів, яке цього року буде відповідати за організацію та підготовку спільно з фондом «Повернись живим» і Stratcom Ukraine.

«Цього року ситуація з відбором та оцінкою кандидатів буде максимально прозорою. Я приношу вибачення усім, хто був ображений негідною ситуацією щодо формування збірної України в минулому році. Саме тому від свого імені та від імені нашої команди організаторів хочу принести вибачення та запевнити, що ми розпочинаємо з чистого аркуша й забезпечимо прозорі правила гри та відбору, всі оцінки будуть адекватними та об’єктивними. Я закликаю усіх ветеранів до участі у змаганнях, а також запрошую долучитися до комісій із відбору», — сказала на брифінгу міністр Ірина Фріз.

На брифінгу було зазначено, що цього року українську команду представлятиме на 5 осіб більше, ніж минулого. Українські ветерани братимуть участь у змаганні з пауерліфтингу, легкої атлетики, стрільби з лука, велоспорту, плавання, веслування на тренажерах.

Відбір у збірну планують завершити до кінця жовтня.

  • У жовтні 2018 року в Сіднеї відбулися «Ігри нескорених». Із травмою передпліч за збірну України виступав маріупольський спортсмен Олександр Бєлобоков — він завоював дві медалі; у реєстрі учасників він значився як «ветеран ЗСУ».
  • Напередодні церемонії закриття Бєлобокова звинуватили в тому, що він не брав участі в бойових діях, а отримав побутову травму. theБабель знайшов двох свідків, які бачили, як Бєлобоков травмував руки, відпочиваючи на маріупольському пляжі.
  • Сам Бєлобоков стверджує, що у травні 2014 року виконував секретне завдання під Маріуполем та отримав мінно-осколкове поранення. Його слова підтверджують дві людини — але винятково непублічно.