«Пора вже повертатися з Майданів до здорового глузду». Кернес розпорядився відновити бюст маршала Жукова

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Міський голова Харкова Геннадій Кернес заявив, що бюст маршала Жукова буде відновлений найближчим часом, а питання про повернення проспекту Петра Григоренка імені радянського маршала розглянуть на найближчій сесії Харківської міськради.

Про це йдеться у заяві мера, оприлюдненій 4 червня у відповідь на заклик президента Володимира Зеленського «урегулювати правову колізію».

«Я вдячний президенту Володимиру Зеленському за його мудрість у цьому питанні та за те, що він довірив мені як арбітру розібратися в цій проблемі виключно в законній площині. І оскільки я як Харківський міський голова повинен стати арбітром у цьому питанні, — повідомляю: 1) бюст маршала Жукова буде відновлений найближчим часом; 2) питання про перейменування проспекту імені генерала Григоренка на проспект імені маршала Жукова буде винесено на найближчу сесію Харківської міської ради», — заявив Кернес.

Міський голова Харкова додав, що при цьому станція метро, ​​яка раніше мала імʼя маршала Жукова, залишиться з нинішньою назвою «Палац спорту».

Також Кернес нагадав, що був проти декомунізації імені Жукова через його роль у визволенні Харкова та закликав людей «повернутися з Майданів».

«Пора вже повертатися з Майданів до здорового глузду та правового поля й не сварити людей між собою», — йдеться в заяві.